Champignonroomsaus

387 45 4 5
Aantal personen:
  • Voor de roux:
  • 40 g Solo margarine
  • 50 g witte bloem
  • Voor de saus:
  • 250 g Parijse champignons
  • 1 blokje Knorr kippenbouillon
  • 500 ml water
  • 3 el gehakte peterselie
  • 0.5 citroen, het sap
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 200 ml Solo Crèmefine Cuisine 15%
  1. Snijd de champignons in plakjes. Maak een halve liter kippenbouillon, van één Knorr-bouillonblokje gemengd met water, en laat afkoelen. Hak de peterselie fijn en pers het sap uit een halve citroen.
  2. Bak de champignons 3 minuten in Solo vloeibaar en kruid ze met peper en zout. Besprenkel ze met het citroensap en houd ze even apart.
  3. Bereid de roux. Verhit een sauspannetje, doe er 40 g Solo wikkel in en laat smelten. Roer er de gezeefde witte bloem onder. Laat al roerend een tweetal minuutjes drogen op een zacht vuurtje.
  4. Voeg al roerend de afgekoelde kippenbouillon toe aan de roux. Laat twee minuutjes doorkoken. Roer er dan de Solo Crèmefine Cuisine en de champignons door (samen met het kookvocht). Kruid af met peper en zout en laat alles nog even opwarmen, zonder te koken.
  5. Neem de pan van het vuur en voeg er de gehakte peterselie aan toe.
Solo