champignonnenroomsoep

59 0 0 5
Aantal personen:
  • 250 gram champignonnen
  • 50 gram uien
  • 50 gram sjalotten
  • 10 gram bloem
  • 1.5 liter gevogelte fond
  • 1 deciliter liaison
  • 25 gram peterselie
  • peper & zout
  1. BEREIDING :
  2. - de uien en en sjalotten fijnsnijden
  3. - de champignonnen pellen en fijnsnijden
  4. - alles gaarstoven met boter
  5. - de groenten en champignonnen bestrooien met de bloem
  6. - even laten verder stoven
  7. - bevochtigen met de gevogelte fond
  8. - mixen met de staafmixer
  9. - op smaak brengen met de peper en de zout
  10. SERVEREN :
  11. - serveren in een soepbord
  12. - op de bodem van het bord 1 eetlepel van de liaison
  13. - daar de hete soep op
  14. - lichtjes omroeren
  15. - bestrooien met een beetje versgehakte peterselie
deniz duru