Champignonbrochettes op een bedje van risotto

6 45 0 5
Aantal personen:
  • 2 varkenslapjes
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr natuurrijst
  • 1 el ajvar (paprikapuree)
  • 250 ml groentenbouillon
  • 200 gr kleine champignons
  • 8 cocktailtomaatjes
  • 3 takjes salie
  • peper&zout (pezo)
  • satéstokjes
  1. Verwarm de bouillon.
  2. Was de paprika, snij hem in twee, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij in blokjes (eventueel schillen met een dunschiller).
  3. Pel de ui en hak fijn.
  4. Verhit 1 el olijfolie in en pan en bak de paprika en de ui glazig.
  5. Doe er de rijst bij en laat die op een middelhoog vuur 1 minuut meebakken.
  6. Roer er de ajvar bij en blus af met de warme bouillon.
  7. Laat de rijst in een gesloten pan 30 minuten op een laag vuur garen.
  8. Borstel de champignons schoon, spoel de tomaatjes en de salie en schud deze laatste droog, trek er de blaadjes af.
  9. Snij het vlees in grote vierkante stukken.
  10. Steek afwisselend de champignons, de tomaten, stukken vlees en salieblaadjes op de satéstokjes.
  11. Verhit 1 el olijfolie in een antikleefpan of grill (bestrijk dan de brochettes met olie) en bak de brochettes in +/- 8 minuten gaar op en middelhoog vuur.
  12. Kruid de brochettes met pezo.
  13. Bedek de bodem van 2 zeer warme borden met de paprikarisotto en leg daar bovenop de brochettes.
Victor S.