Champignon-room soep

40 45 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg champignons
  • 2 uien
  • 1 l melk
  • 500 ml water
  • 100 gr kruidenkaas
  • Boter
  • Bloem
  • Groentenbouillon
  • Peper
  • Zout
  • Gesnipperde peterselie
  1. Snij de champignons in schijfjes.
  2. Snipper de ui fijn.
  3. Maak boem (meng boter en bloem).
  4. Fruit de helft van de champignons met de ajuin.
  5. Stoof de andere helft van de champignons.
  6. Doe de melk bij de gefruite champignons en laat koken.
  7. Doe er de kruidenkaas bij en mix de soep.
  8. Laat water koken en voeg bij de soep.
  9. Voeg boem toe tot de soep de gewenste dikte heeft.
  10. Voeg de gestoofde champignons toe.
  11. Werk af met de gesnipperde peterselie.
nhuylebroeck