Champignon-crèmesoep

1336 25 4 5
Aantal personen:
  • 250 g champignons
  • 60 ml Solo Vloeibaar
  • 1 ui
  • 1 el eetlepcitroensap
  • 1 koffielepel gedroogde tijm
  • zout en peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 blokjes Knorr finesse groentebouillon
  • 125 ml Solo Crèmefine Cuisine 15%
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  1. Voorbereiding
  2. Los de bouillonlbokjes in 1 l warm water op.
  3. Bereiding
  4. Veeg de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  5. Verwarm 30 ml Solo Vloeibaar in een pan en fruit de ui zachtjes aan.
  6. Schep de champignons met het citroensap en de tijm erdoor.
  7. Voeg zout en peper toe en laat het geheel in 5 minuten zachtjes gaar worden.
  8. Verwarm 30 ml Solo Vloeibaar in een kookpot en roer de bloem erdoor.
  9. Voeg al roerende een flinke scheut bouillon toe tot er een glad gebonden soep ontstaat. Roer de Solo Crèmefine Cuisine en de champignons met vocht door de soep.
  10. Breng de soep al roerende opnieuw aan de kook en laat ze nog 5 à 10 minuten zachtjes sudderen. Strooi de peterselie erin.
Solo