Champignon – preisoep met Leffe blond

25 45 0 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden:
  2. 250 gr champignons, 250 gr wit van de prei, 2 eetlepels roomboter, 2 eetlepels zonnebloemolie, 0,8 liter kippenbouillon, 1 dl slagroom, 1 ½ dl Leffe Blond, 2 eetlepels fijngesneden bladselderij, peper uit de molen en zout naar smaak.
  3. Bereiding:
  4. De champignons schoon borstelen en in plakjes snijden. Het wit van de prei in dunne ringetjes snijden, goed wassen en laten uitlekken.
  5. Een mengsel van twee eetlepels boter en olie verhitten in een soeppan en hierin de fijngesneden champignons en ringetjes prei zokort mogelijk om en om bakken tot de prei wat glazig is geworden. De hittebron verlagen en de bouillon eraan toevoegen. 15 minuten laten pruttelen. Vervolgens het bier erbij doen en nog 5 à 10 minuten verwarmen. Tenslotte de slagroom erdoor roeren, fijngesneden bladselderij erbij doen en op smaak brengen met peper en zout.
  6. Serveertips: In voorverwarmde soepborden of soepkommen serveren. Geef hierbij stokbrood en drink een goed gekoeld glas Leffe Blond.
Theoke_1