Champagnemousse

56 25 4 5
Aantal personen:
  • 3.5 deciliter Champagne of Cava
  • 75 gram kristalsuiker
  • 30 gram vanillepuddingpoeder
  • 75 gram eigeel
  • 50 gram kristalsuiker
  • 6 blaadjes gelatine
  • 5 deciliter slagroom
  • 1 kopje water
  • rode besjes
  • bloemsuiker
  1. Breng 3 deciliter Champagne samen met 75 gram kristalsuiker aan de kook. Meng de overige 0.5 deciliter Champagne met de vanillepuddingpoeder en giet al roerende bij de kokende Champagne. Laat nog een 2-tal minuutjes doorkoken zodat het zetmeel gaart. Klop de eigelen met de 50 gram kristalsuiker los. Roer dit door het gekookte champagnemengsel. Laat he champagnemengsel nu rustig afkoelen.
  2. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water tot je ze kan uitknijpen. Verwarm een kopje water en los er de gelatineblaadjes volledig in op. Giet dit bij het afgekoelde champagnemensel en roer dit er goed onder. Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en spatel deze onder het champagnemensel.
  3. Neem een plastic spuitzak, doe de champagnemousse hierin, knip onderaan het puntje eraf en spuit het in de champagneglazen.
  4. Laat enkele uren opstijven in de frigo.
  5. Garneer met een trosje rode besjes en strooi er een beetje bloemsuiker op voor de afwerking.
Chantal999
Meer inspiratie

FransDessertNagerechtWinter