Catalaanse tortilla in de oven

2 0 0 5
Aantal personen:
  • gr 300 Chorizo worst in sneetjes
  • gr 600 paprikareepjes (diepvries)
  • gr 200 erwten of wortels of andere
  • bieslook
  • gr 800 aardappel
  • 2 ui
  • 12 eieren
  • dl 4 room
  • gr 100 geraspte kaas
  • peper en zout
  1. Schil de aardappelen, kook ze, laat afkoelen en snij in schijfjes
  2. Knip de bieslook fijn
  3. Snij de Uien fijn
  4. Verwarm de oven voor op 180°
  5. Blancheer de extra groenten
  6. Klop de eieren los voeg de room, kaas en bieslook toe
  7. Meng goed
  8. Kruid met peper en zout
  9. Beboter een ovenschaal
  10. Leg de aardappelschijfjes onderaan
  11. Verdeel hierover de uien
  12. Leg hierboven de paprikareepjes (nog bevroren)
  13. Hierop de extra groenten
  14. Daarna de sneetjes chorizo
  15. Afwerken met het eiermengsel
  16. 50 Min in de oven
  17. + 10 min extra afgedekt met aluminiumfolie
kruidenspookje