Carpaccio van zalm met een basilicumvinaigrette

15 20 5 5
Aantal personen:
  • 400 gr zalm
  • 2 handjes raketsla (of rucola of gemengde sla)
  • 20 stukjes zongedroogde tomaatjes
  • 1 takje verse basilicum
  • 1 teentje look
  • 4 dl olijfolie
  • 4 eetlepels parmezaanpoederkaas
  • 1 stuks citroen
  • 1 beetje balsamicoazijn
  • 1 snuifje peper en zout
  1. Frituur wat basilicum.
  2. Maak een pesto met de basilicum, look, parmezaanpoeder en olijfolie. (is door elkaar goed mengen en stampen)
  3. Snijd de zalm in fijne schijfjes en schik op een bord.
  4. Kruid met peper en zout.
  5. Schik wat raketsla en halfdroge tomaatjes op het bord, smeer de zalm in met pesto en overstrooi met de gefrituurde basilicum.
hildeke3105