Carpaccio van tomaat met grijze garnalen

18 20 0 5
Aantal personen:
  • 4 kleine Romatomaten
  • 250 gr gepelde grijze garnalen
  • 2 el verse gesnipperde bieslook
  • 4 el olijfolie
  • 6 el balsamico-azijn
  • 8 blaadjes spinazie
  • 2 el suiker
  • zwarte peper uit de molen
  • grof zeezout uit de molen
  1. We nemen 4 grote platte borden.
  2. Was de tomaten en snijd ze met een heel scherp mes in flinterdunne sneetjes. Schik de sneetjes tomaat op de borden. Leg in het midden van ieder bord 2 blaadjes spinazie, strooi hierop de garnalen. Maak een dressing van 4 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels balsamico-azijn en de verse versnipperde bieslook, kruid af met zeezout. Nappeer de dressing over de tomaten.
  3. Laat de suiker met een scheutje water licht karameliseren, blus het geheel met de 4 eetlepels balsamico-azijn.Lepel een lijntje van deze balsamico-caramel langs de rand van ieder bord.
  4. Bestrooi het geheel met zwarte peper
Victor S.