Carpaccio van Sint-Jakobsvruchten

170 10 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 stukje gember
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel notenolie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • sap van 2 limoenen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 Granny Smith appel
  • 2 stronken groene selder
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 12 Sint-Jakobsnoten
  • enkele blaadjes paarse shiso
  • enkele blaadjes koriander
  1. Pers het sap uit de gember met een lookpers. Meng het gembersap met alle oliën, het limoensap en de sojasaus.
  2. Schil de appel en snij hem, net als de gewassen selder, in fijne blokjes. Verhit de Solo en bak ze zo’n 2 minuten in een pan.
  3. Snij de Sint-Jakobsnoten in fijne plakjes en plaats ze zorgvuldig op een bord.
  4. Breng op smaak met peper en zout en schep de gebakken appel en selder erover.
  5. Besprenkel met de vinaigrette en decoreer met enkele blaadjes shiso en koriander.
Solo