Carpaccio van sint-jakobsschelpen en kreukels in vinaigrette

54 25 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 200 g kreukels (gepeld)
  • grof zeezout
  • peper
  • 4 eetlepels Bertolli extra vergine
  • 16 sint-jakobsschelpen
  • 1 eetlepel sherryazijn
  • 8 fijne sneetjes geroosterd brood
  1. Voor de vinaigrette: meng de olie en de azijn en kruid met peper en zout.
  2. Leg de rauwe sint-jakobsschelpen in een plasticfolie die op voorhand met olijfolie werd ingesmeerd.
  3. Plooi de plasticfolie dubbel en plet het geheel tot een carpaccio met behulp van een plat voorwerp (de bodem van een pan bijvoorbeeld), door kleine klopjes te geven. Schik de carpaccio vervolgens op het bord.
  4. Smeer de carpaccio met behulp van een penseeltje in met de vinaigrette.
  5. Wacht nog ten minste 10 minuten alvorens op te dienen.
  6. Werk verder af met grof zeezout en peper.
  7. Schik vervolgens ook de kreukels op het bord.
  8. Dien op met dunne sneetjes brood.
Solo