Carpaccio van sint-jakobsnoten

5 15 0 5
Aantal personen:
  • 12 mooie sint-jakobsnoten
  • 4 el zeer goede olijfolie
  • 1/2 citroen, enkel het sap
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • 1 kl gedroogde roze peperbolletjes
  • peper&zout (pezo)
  1. Zet 4 platte borden voor de carpaccio ruim vooraf in de koelkast, ze moeten goed koud zijn.
  2. Plet de roze peperbolletjes grof met een deegrol of fles.
  3. Meng de olijfolie, het citroensap en pezo met een klopper.
  4. Spoel de sint-jacobsnoten en dep droog.
  5. Snijd de sint-jakobsnoten met een heel scherp mes in heel dunne schijfjes.
  6. Verdeel de schijfjes over de koude borden.
  7. Wrijf met een borstel de vinaigrette over de schijfjes.
  8. Bestrooi met fijngehakte bieslook en verkruimelde rode peperbolletjes.
  9. Dien op met enkele driehoekjes toast.
Victor S.