Carpaccio van rode biet met appel

182 15 4 5
Aantal personen:
  • 3 voorgekookte rode bieten
  • 3 zure appelen
  • 75 g walnoten
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel notenolie
  • zwarte peper
  1. Schil de rode bieten (indien niet voorgekookt: gedurende ca. 40 minuten in water met laurierblaadjes laten koken). Snij de bieten vervolgens in zo fijn mogelijke sneetjes. Bedek de borden volledig met deze sneetjes.
  2. Snij de appelen in kwartjes. Verwijder het klokhuis. Snij de kwartjes vervolgens in zeer fijne plakjes.
  3. Pers de citroen. Besprenkel de plakjes appel met het versgeperste sap. Peper naar smaak.
  4. Plaats deze gekruide appelplakjes in het midden van de bietencarpaccio. Besprenkel het geheel met een scheutje notenolie.
  5. Werk ten slotte af door wat walnoten over het geheel te strooien.
Kok C