Carpaccio van kalfsfilet met citroen en opgelegde paddenstoelen

83 30 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 400 g verse paddestoelen
  • 2 dl azijn
  • 2 dl water
  • 2 dl notenolie
  • 1 takje laurier
  • peperkorrels
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 6 eetlepels Bertolli extra vergine
  • 400 g kalfslendestuk of kalfsfilet
  • rucola
  1. Borstel de paddenstoelen schoon, snij de grote exemplaren in vier stukjes, de kleine in twee stukjes.
  2. Kook azijn, water en notenolie op met de laurier en de peperkorrels.
  3. Kook de paddenstoelen 4 à 5 minuten in dit mengsel, haal ze uit het vocht en laat ze afkoelen.
  4. Maak een vinaigrette van balsamicoazijn en olijfolie.
  5. Snij het vlees in dunne plakjes en leg het op koude borden.
  6. Bestrooi het voorzichtig met zout en peper en lepel er de vinaigrette over.
  7. Garneer met de paddestoelen en de rucola.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansVleesHoofdgerecht