Carpaccio van kabeljauw met gebakken witloof en spekjes, grijze garnalen

655 30 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 600 g kabeljauw
  • 4 stronken witloof
  • 80 g spekblokjes
  • 120 g grijze garnalen gepeld
  • 50 g Solo
  • sap van 1 citroen
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • peper van de molen
  • zeezout
  • verse dille
  1. Verwijder de graten van kabeljauw, rol de kabeljauwfilet stevig op in plasticfolie en plaats deze ongeveer 25 minuten in het vriesvak.
  2. Verwijder de folie en snijd de kabeljauw in fijne plakjes met behulp van een scherp mes of allessnijder.
  3. Snijd het witloof fijn en bak aan in de helft van de Solo met de spekblokjes. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en houd apart. Smelt de rest van de Solo in de pan en voeg er het citroensap aan toe.
  4. Schik de plakjes kabeljauw op de borden. Verdeel het witloof en spek over de kabeljauw, strooi er de garnalen over en druppel de citroenboter erover.
  5. Werk af met enkele takjes dille en dien op.
Solo