Carpaccio van gegrilde courgette met spekjes en sinaasappeldressing

6 25 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 3 sinaasappels
  • 1 tl mosterd
  • slaolie
  • 1 zakje Knorr Soup Idee Tomaten
  • 3 kleine uitjes
  • 1 grote courgette
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 100 g verse roomkaas met kruiden
  • (eventueel 2 el fijngehakte peterselie of bieslook)
  1. Was de sinaasappels met warm water. Rasp de schil van 1 sinaasappel boven een klein schaaltje. Pers de sinaasappels uit. Meng voor de dressing in het schaaltje de sinaasappelrasp, 6 el sinaasappelsap, de mosterd, een snufje zout, wat peper en 4 el slaolie.
  2. Breng 200 ml sinaasappelsap (eventueel aangelengd met water) met de inhoud van het zakje Soup Idee Tomaten al roerende tegen de kook aan en laat de dikke massa 2 min. pruttelen. Goed laten afkoelen, geregeld roeren.
  3. Pel en snijd de uitjes in smalle ringen. Snijd de courgette in dunne plakjes (ca. 2 mm). Bestrijk ze samen met de uienringen met een klein beetje olie en grill ze in 4-5 porties (op een hete grillplaat, droge grillpan of koekenpan) in een paar min. om en om bruin. Leg ze op een bord, schep de dressing erover en laat ze afkoelen.
  4. Grill de plakjes ontbijtspek bruin en knapperig. Laat ze op keukenpapier uitlekken en breek ze in kleine stukjes.
  5. Doe de verse roomkaas in een schaaltje en klop het koude sinaasappel-tomaatmengsel er in 3 delen door (eerst een grote schep en dan na elkaar nog twee scheppen). Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  6. Schep de mousse in 4 kleine hoge glaasjes of schaaltjes en zet ze op 4 grote borden. Leg de courgette met uienringen eromheen, bestrooi met de spekjes en eventueel peterselie of bieslook.
Knorr