Carpaccio van ananas met pistache en munt

61 30 4 5
Aantal personen:
  • 1 ananas
  • 2 eetl pistachenootjes
  • 1 eetl zoetstof
  • 3 eetl muntlikeur
  • 1 takje munt (versiering)
  1. Schil de ananas, ontdoe van harde kern, snij met broodmachine in zeer fijne schijven
  2. doe dit in platte schotel en overgiet met de likeur,de zoetstof en een paar lepels water,
  3. laat dit paar uur rusten, paar keer schijfjes oplichten zodat het muntsap over kan trekken
  4. schik ananas op bord in een waaier, overgiet met wat sap, leg in midden paar blaadjes
  5. munt,
  6. strooi er wat gehakte of geplette pistache-nootjes over en dien op
  7. dit kan nog afgewerkt met bolletje vanille-ijs,
  8. zeer fris gerecht , feestelijk en makkelijk op voorhand te maken,
suzanne jacobs