Carpaccio van ananas met passievruchtencoulis

14 36 0 5
Aantal personen:
  • 1 ananas
  • 6 passievruchten
  • 60 gr geraspte kokos
  • 1 eetlepel witte rum
  • 1 eetlepel limoensap
  • 10 cl rietsuikersiroop
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 physalisvruchten
  • 6 bolletjes ijs (sorbet of ijs naar keuze)
  1. Voor de coulis : vang in een steelpan de pitten en het sap van 4 passievruchten op, voeg de rietsuikerstroop en de vanillesuiker toe, breng aan de kook en laat de vruchten 5 minuten sudderen. Laat de bereiding daarna afkoelen.
  2. Zeef de coulis, voeg rum en limoensap toe, hou koel.
  3. Schil de ananas zorgvuldig en snij in zeer fijne schijfjes. Leg ze op een schotel, besprenkel met passievruchtencoulis, bedek de schotel met vershoudfolie en hou koel.
  4. Serveer de ananasschijfjes op borden. Verdeel de resterende coulis en de passievruchtenpitten over de ananas.
  5. Leg de geraspte kokos op een bord, schep bolletjes ijs en rol ze door de kokos. Leg ze op de borden en garneer met physalis. Dien op.
  6. Bespaar tijd en koop kant-en-klare coulis. U hoeft dan nog enkel rum en limoensap toe te voegen.
NelekeP