Carne alla Genovese

3 120 0 5
Aantal personen:
  • 1 1/2 kg uien
  • 2 wortelen
  • 1 stengel selder
  • 75 g buikspek
  • 100 g salami
  • 1 kg varkensvlees
  • boter
  • olijfolie
  • 2 el tomatenpuree
  • 2,5 dl witte wijn
  • peper
  • zout
  1. Hak de uien, de wortelen en de selder in blokjes. Snij het varkensvlees in 4 grote stukken. Snij het buikspek en de salami in blokjes. Stoof de groentenblokjes in wat olijfolie en boter in een grote pan op laag vuur. Voeg er het spek, de salami, de tomatenpuree en de stukken varkensvlees aan toe en laat alles onder deksel sudderen. Breng op smaak met flink wat peper en zout. Roer af en toe. Schroei na ruim 1 u het vlees en de saus bruin op hoog vuur en giet er de wijn bij. Voeg eventueel wat water toe tot het vlees gaar is en de uiensaus romig, glanzend en niet al te vloeibaar is. Kruid eventueel met nog wat peper en zout. Verdeel het vlees over diepe borden en giet er de saus over. Serveer er pasta of polenta bij.
bolleke1970