Carbonnara Wormen

3 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 eet olijfolie
  • zout
  • 375 spaghetti
  • 25 gr boter
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 375 G ontbijtspekblokjes
  • 1 verse tijmblaadjes
  • 200 g parmezaanse kaas
  • 1 eet versgehakte peterselie
  1. Kook de pompoen in water.
  2. Kook de spaghetti in water met een schepje zout en wat olijfolie beetgaar. Giet despaghetti op een zeef en weer terug in de pan.
  3. Bak de spekblokjes samen met de boter, de ui en de knoflook krokant.
  4. Neem een deel van de gekookte pompoen, doe het in een pan en laat even bakken. Vervolgens meng je dit met de room en mix je.
  5. Voeg de spaghetti toe aan de pompoensaus en de spekjes en meng goed door elkaar. Kruid het geheel met peper, zout en verse tijmblaadjes. Strooi 2/3 van de kaas erdoor en serveer direct!
  6. Garneer het gerecht met de gehakte peterselie en geef de overige kaas er apart bij.
angelke83