capuccino van groene asperges

4 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 GR groene asperges
  • 4 DL kippenbouillon
  • worcestershiresaus
  • peper en zout
  • rivierkreeftjes, garnalen, amandelschilfers (versiering)
  1. schil 500GR groene asperges en snij ze in stukjes. Kook ze in 20 minuten gaar in 4DL kippenbouillon. Hou 8 aspergepunten apart, mix de rest met de bouillon.
  2. Klop 1DL room lobbig. Roer de helft ervan door de soep. Breng ze op smaak met worcestershiresaus, peper en zout.
  3. Breng de soep weer tot tegen de kook aan en zet er nog even de mixer is, tot ze een beetje gaat schuimen. Verdeel ze over de kopjes;
  4. Werk af met de rest van de room, de aspergepunten, een rivierkreeftje of garnaaltjes. Bestrooi met geroosterde amandelschilfers;
NelekeP