Caprese salade met ansjovis

24 15 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 300 g mozzarella
  • 400 g grote, rijpe tomaten
  • 1 flinke bos basilicum
  • 6 ansjovisfilets in olie
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • klein knoflookteentje
  • zout
  1. Snij de mozzarella en tomaten in schijfjes en hak de basilicum fijn.
  2. Wissel op een bord de schijfjes tomaat en mozzarella met elkaar af en zorg ervoor dat ze elkaar een beetje overlappen.
  3. Halveer de ansjovisfilets (in de lengte) en schik ze bovenop de tomaten en mozzarella.
  4. In een kommetje meng je de Extra Vergine olijfolie met de basilicum en gehakte knoflook en kruid je dit met een snuifje zout. Giet over de mozzarella en tomaten.
  5. Dien dit gerecht op met ciabatta.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansSaladeVoorgerecht