Cappuccinomousse

19 25 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 2 gelatineblaadjes
  • 5 dl melk
  • 4 eieren
  • 175 g griessuiker
  • kopje sterke koffie
  • snuifje zout
  • 15 cl room
  • 2 el fijne poedersuiker
  • cacaopoeder
  1. Week de gelatineblaadjes in een bord koud water. Breng de melk voorzichtig aan de kook. Splits de eieren. Klop de eierdooiers los met de suiker en klop verder tot een lichtgeel mengsel. Giet de melk van het vuur op het ei-suikermengsel. Verwarm op een zacht vuurtje terwijl u roert met een houten lepel tot de crème indikt. Voeg van het vuur de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en meng tot ze opgelost zijn. Voeg de koffie toe. Laat afkoelen en roer af en toe om. Klop de eiwitten met een snuifje zout tot een stevige sneeuw. Spatel voorzichtig onder de koffiecrème, zonder te roeren. Giet de mousse in individuele kommetjes, dek af met huishoudfolie en zet een nacht in de koelkast. Klop vlak voor het opdienen de room lichtjes op met de bloemsuiker. Bedek elke coupe met een wolkje room en bestrooi met cacaopoeder. Smakelijk.
Roland2303