Cappuccino van groene kool

1 45 0 5
Aantal personen:
  • 2 sjalotten fijngesneden
  • olijfolie of boter
  • 60 ml sherry
  • 1 dl witte wijn
  • 3 dl gevogeltebouillon
  • 1/4 kleine groene kool in julienne
  • 2,5 dl room
  • zout
  • versgemalen peper
  • schuim
  • 1 el mosterd
  • 1 dl gevogeltebouillon
  • 25 g koude boter in klontjes
  • 2 eidooiers
  • versgemalen peper
  1. Stoof de sjalotjes in wat olijfolie. Meng de sherry met de wijn en bouillon. Blus daarmee de pan. Voeg er de room aan toe en laat een derde inkoken.
  2. Voeg er de julienne van kool aan toe en laat 5 minuten doorkoken. Mix de soep, giet ze door een zeef en breng op smaak met peper en zout.
  3. Klop au bain marie een sabayon van de eidooiers, mosterd en gevogeltebouillon en breng op smaak met peper en zout. Klop er tot slot kleine klontjes boter door.
  4. Giet het koolsoepje in mooie glaasjes of kopjes en werk af met een lepel van het schuim.
stey