Cappuccino van champignons met gerookte eend

1 75 0 5
Aantal personen:
  • 1 doosje Parijse champignons
  • 1 stuk aardappel
  • 1 stuk ui
  • 1 stuk preiwit
  • 1 dl room
  • 3 liter kalfsfond
  • 16 sneetjes gerookte eendenborst
  • 1 el gehakte peterselie
  • 100 gram ganzenleverterrine (facultatief)
  • 1 snuifje peper en zout
  • 1 blokje boter
  1. Was en versnijd alle groenten.
  2. Stoof ze 10 minuten aan in de boter.
  3. Leng daarna aan met de kalfsfond.
  4. Laat een uurtje doorkoken en mix dan het geheel tot een homogene massa.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Voeg de room en de peterselie toe aan de soep en mix het geheel zeer schuimig.
  7. Dien op in diepe borden of soepkommetjes.
  8. Schik daarin de versneden schijfjes eendeborst en werk eventueel af met de ganzenlever.
Stien_2