‘Cappuccino’-brownie met rood fruit

0 60 0 5
Aantal personen:
  • 200 g Solo patisserie
  • 60 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 160 g rietsuiker
  • 60 g cacaopoeder
  • 1 snuifje zout
  • 4 eieren
  • 200 g pure chocolade of chocoladedruppels
  • 30 ml straffe koffie
  • 10 g oploskoffie
  • 100 g pecannoten
  • 3 eiwitten
  • 140 g kristalsuiker
  • 60 g kristalsuiker
  • 35 g water
  • mengeling rood fruit
  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier.
  2. Smelt de Solo op een zacht vuur (of op lage stand in de microgolfoven) en laat afkoelen.
  3. Zeef de bloem en het bakpoeder in een grote kom en meng met de rietsuiker, het cacaopoeder, de oploskoffie en het zout.
  4. Klop de eieren los met de gesmolten Solo en de straffe koffie. Spatel ze door het bloemmengsel.
  5. Verbrokkel de chocolade en de pecannoten over het deeg meng even onder het deeg. Doe het geheel in de bakvorm.
  6. Zet de brownies 35-40 minuten in de oven. Belangrijk is dat de brownies zacht en smeuig blijven binnenin. Laat afkoelen in de bakvorm..
  7. Doe de eiwitten in de kom van de mixer.
  8. Het water en de 140g suiker doe je in een kookpotje en verwarm je op een middelhoog vuur.
  9. Met een suikerthermometer laat je de suikersiroop koken tot 118°C.
  10. Klop ondertussen het eiwit in een keukenrobot op tot een schuimige massa en voeg er geleidelijk de 60g suiker aan toe.
  11. Klop de eiwitten tot ze in mooie pieken blijven staan.
  12. Vanaf het moment dat de suikersiroop 118°C heeft bereikt, haal je de kom van het vuur en giet je de siroop (terwijl de mixer zacht blijft draaien) bij de eiwitten.
  13. Eens alle suiker toegevoegd is, verhoog je de draaisnelheid en klop je verder koud tot de merengue glanzend is en in mooie pieken blijft staan.
  14. Smeer de afgekoelde meringue italienne speels over de afgekoelde brownie.
  15. Versier met rood fruit.
Tuur met pruimen