cappuccino biscotti

16 70 5 5
Aantal personen:
  • 100 gr gepelde amandelen
  • 260 gr bloem
  • 200 gr fijne suiker
  • 1/2 teelepel bicarbonaat
  • 1/2 teelepel zout
  • 60 ml espresso (afgekoeld)
  • 1 eetlepel melk
  • 1 ei
  • 1 teelepel vanille extract
  • 1 teelepel amandelextract
  • 85 gr pure chocoladedruppels
  1. Recept:
  2. Voor zo'n 24 biscotti's:
  3. Verwarm de oven voor op 175°c. Leg de amandelen op een met bakpapier beklede pakplaat. Bak ze voor 15 min, of tot wanneer ze licht bruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Hak ze in grove stukken.
  4. Meng de espresso, de melk, het ei en het vanille extract in een kleine kom.
  5. In een grote kom mix je met de elektrische mixer de bloem, de suiker, het bicarbonaat poeder, het bakpoeder en het zout. Voeg het espresso mengsel geleidelijk toe en mix tot het deeg zich vormt. Voeg in de helft de amandelen en de chocolade toe.
  6. Doe wat bloem op je handen en verdeel het deeg in twee delen. Doe wat bloem op de bakplaat, en maak van elk deel van het deeg een rol van 25 cm bij 5 cm. Leg de twee deegrollen op het bakpapier, met een ruimte van 10 cm tussen beide rollen. Bak ze voor 35 minuten of tot wanneer ze stevig aanvoelen. Haal dan uit de oven en leg ze op een rek om af te koelen voor 10 minuten.
  7. Verlaag de oventemperatuur tot 150 graden. Snij de deegrollen dwars, in sneetjes van 2 cm. Verdeel ze over de bakplaat en bak ze gedurende 5 minuten aan elke kant, of tot ze goudkleurig zijn. Haal de bakplaat uit de oven en laat ze op een rek afkoelen. Serveer ze bij een tasje espresso. Bewaar ze in een luchtdicht blik.
elisabethh