Cappelletti met ham en pestokaas

12 20 5 5
Aantal personen:
  • 500 g cappelletti met rauwe ham
  • 400 g gepelde tomaten
  • 50 g rucola
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 4 eetl pestokaas
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 3 eetl dennenpitten
  • 1 eetl olijfolie
  • 1 koffielepel italiaanse kruidenmix
  • peper en zout
  1. snij de ui en de look grof
  2. Rooster de dennenpitten zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag
  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui e de look glazig
  4. Voeg er de gepelde tomaten toe en kruid naar smaak met de italiaanse kruidenmix
  5. Laat ongeveer een 10 tal min sudderen
  6. Breng ondertussen 3l water met het bouillonblokje aan de kook en laat de cappelletti gedurende een 4 tal mingaar in worden
  7. Giet af
  8. Als de saus wat te dik wordt doe er dan enkele lepels kookvocht van de cappelletti bij
  9. Meng de rucola onder de tomatensaus
  10. Verdeel de cappelletti over de borden en lapel er de saus over
  11. Doe 1 eetl pestokaas op de saus
  12. Versier de borden met de geroosterde dennenpitten
chrisje75