Capellini met mijn saus

8 120 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr gemeng gehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, heel fijngesnipperd
  • 3 blikken tomatenblokjes, elk 425 gr
  • 6 dunne lapjes gerookt ontbijtspek
  • olijfolie
  • solo, bakken en braden
  • peper&zout (pezo)
  • 1 kl gedroogde gehakte oregano
  • 1 snuifje tijm
  • 1 klein laurierblad
  • 1 snuifje basilicum
  • 2 wortelen
  • cappellini
  1. Verhit 4 soeplepels olijfolie en 1 kleine soeplepel solo in een grote kookpot met dikke bodem.
  2. Fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit rul, zorg dat het volledig gebakken en korrelig is. Kruiden met pezo.
  3. Voeg nu de tomatenblokjes met sap toe, kruiden met pezo, tijm, oregano en het laurierblad. Zet het vuur laag en laat de saus 2 uur pruttelen.
  4. Snij de geschilde wortelen in de lengte in 2 en snij in de breedte in fijne plakjes, voeg deze na 1 uur toe aan de saus. Snij het ontbijtspek in fijne reepjes, en bak dit krokant in een eetlepel solo, laat uitlekken op keukenpapier.
  5. De saus afkruiden met pezo en basilicum, en indien te bitter, een beetje suiker toevoegen.
  6. Het laurierblad verwijderen.
  7. Het gebakken spek onder de saus roeren en even laten meepruttelen.
  8. De capellini in ruim gezouten water gaar, al dente koken, zoals aangegeven op de verpakking.
  9. De capellini in warme pastaborden serveren en napperen met de saus.
  10. Bestrooien met geraspte kaas naar keuze.
  11. Heerlijk met een glaasje Chianti of Valpolicella.
Victor S.