capellini met mascarpone en ham

0 25 0 5
Aantal personen:
  • •25 g boter
  • •250 g mascarpone
  • •200 g gekookte ham, in dunne reepjes
  • •2 el melk ( of meer naar keuze)
  • •500 g capelini
  • •3 el geraspte parmezaanse kaas, plus extra bij het serveren
  • •gemalen zwarte peper
  1. 1.Smelt de boter in een middelgrote steelpan. Doe er, op een laag vuur, de mascarpone, ham en melk bij en roer tot de mascarpone is gesmolten. Voeg 1 el geraspte Parmezaanse kaas en royaal peper toe. Roer alles goed door elkaar
  2. 2.Kook de pasta gaar volgens aanwijzing op de verpakking
  3. 3.Giet de gekookte pasta goed af en doe hem in een schaal. Giet de saus over de pasta, voeg de resterende Parmezaanse kaas toe en roer goed.
  4. 4.Breng op smaak en serveer de pasta direct ( droogt snel uit), met meer gemalen zwarte peper en extra geraspte kaas ernaast.
NelekeP
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht