Cap-Cay (indonesische roerbak groenten met kip)

9 30 3 5
Aantal personen:
  • 1 halve kipfilet
  • 1 ui (grof gehakt)
  • 1 handvol bloemkool roosjes
  • 1/2 wortel (in lange plakjes)
  • 2 chili pepers (fijngehakt)
  • 10 cm komkommer
  • 1/4 rode paprika
  • 1 lente uitje
  • 1 kop kippebouillon
  • 2 teentjes look
  • zwarte peper
  • chili poeder
  • maïzena
  1. Snij de kipfilet in dunne plakjes. Verwijder de zaadjes van de komkommer en snij in repen.
  2. Hak de look fijn.
  3. Maak de wok goed warm en voeg de look en de ui toe. Roerbak enkele minuten en voeg de kip toe. Wanneer de kip dichtgeschroeid is. Schuif deze aan de kant van de wok en voeg de chili en de rest van groenten toe. Roerbak deze enkele minuten. Voeg alle ingredi├źnten samen in het midden van de wok en blus af met de kippebouillon. Breng op smaak met peper en chili poeder en laat 5 minuten afgedenkt door pruttelen. Snij het lenteuitje diagonaal in stukken en voeg toe.
  4. Meng wat maïzena met water en bindt hiermee het gerecht.
  5. Heerlijk bij gestoomde rijst!
djingiz