Canneloni van groene kruiden met ricotta en parmezaankorstje

581 45 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 8 cannellonipijpjes
  • 250 g ricotta
  • 2 eierdooiers
  • 100 g bloem
  • 1 teentje knoflook
  • 5 cl olijfolie ‘extra vierge’
  • 250 g spinazie
  • 250 g rucola
  • 1 potje basilicum
  • 1 busseltje platte peterselie
  • 120 g geraspte parmezaan
  • 2 el paneermeel
  • grof zeezout
  • peper van de molen
  1. Kook de cannelloni in ruim kokend gezouten water met een flinke scheut olijfolie. Verfris en laat ze uitlekken op een vochtige handdoek.
  2. Meng de ricotta met de eierdooiers, bloem, olijfolie en breng op smaak met peper van de molen en zeezout.
  3. Was en droog de groene kruiden (spinazie, rucola, peterselie en basilicum) en stoof ze kort aan in olijfolie, roer ze om met een vork waarop je het lookteentje hebt geprikt.
  4. Pers de groene kruiden uit om het overtollige vocht te verwijderen en hak ze fijn, meng ze vervolgens onder de ricottakaas en vul hiermee de canneloni.
  5. Schik de cannelonis in een ingeoliede schaal. Meng de parmezaan en het paneermeel en bestrooi hiermee de canneloni. Plaats ze in een voorverwarmde oven op 180° tot ze mooi kleuren.
  6. Serveer meteen met wat sla en bijvoorbeeld een vinaigrette van ‘extra vierge’-olijfolie en balsamico.
Solo