Canneloni met spinazie en ricotta

17 60 4 5
Aantal personen:
  1. 10 verse pastavallen 1 rode peper 300 g passata
  2. 1 kg lamsgehakt 2 grote uien 400 g gepelde tomaten
  3. 400 g ricotta 2 teentjes look
  4. 400 g spinazie 1dl witte wijn 1 dl room
  5. 2 uien 1 potje tomatenpuree mozzarella (geraspt en in blok)
  6. voorgebakken chiabatta’s verse kruiden olijfolie
  7. Voorbereiding:
  8. Bak de gesnipperde uien aan in olijfolie. Voeg het lamsgehakt toe en kruid met peper en zout.
  9. Voeg de spinazie toe en laat eventjes meestoven. Roer de ricotta onder het mengsel en laat afkoelen.
  10. Versnipper de ui en de peper (verwijder de zaadlijsten). Stoof aan in olijfolie. Voeg de gehakte look toe. Voeg de tomatenpuree toe en laat eventjes uitzuren. Blus met witte wijn Voeg de passata en de gepelde tomaten toe. Voeg de verse kruiden toe en laat zachtjes stoven gedurende een half uur. Kruiden met peper en zout
  11. Giet een beetje olijfolie in een ovenschotel. Neem een pastavel, leg er een ‘worstje’ vulling op en rol mooi op.
  12. Schik in de ovenschaal.
  13. Mix de Napolitaanse saus grondig en overgiet de canneloni hiermee. Voeg een beetje room toe.
  14. Werk af met de twee soorten mozzarella.
  15. Doorgeven:
  16. Plaats de ovenschaal in een oven van 180°C gedurende 15 à 20 minuten.
  17. Bak de chabatta’s af in een oven van 200°C.
  18. Serveer met een beetje extra saus en werk af met basilicum.
bjorn dillen