Video afspelen

Canneloni gevuld met kip, fijne groentjes en een pittig tomatensausje met spinazie

1736 40 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 80 ml room
  • 2 eiwitten
  • 1/4 venkel
  • een handjevol dragon
  • 2 wortelen
  • 8 verse tomaten
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 sjalotten
  • 4 dl kippenfond
  • look
  • 200 g spinazie
  • groene olijven en kappertjes
  • Solo Vloeibaar
  • olijfolie
  • 2 kipfilets
  1. • Maak de kipfilets schoon en snij ze in kleine stukjes. Maal ze zeer fi jn in een cutter. Doe er peper en zout, de overgebleven eiwitten en op het einde de room bij. Voeg bij dit mengsel de fijngesneden venkel en wortel. • Vul de canneloni en stoom ze gaar. • Snij de sjalotten fijn voor de saus. Stoof ze aan met Solo Vloeibaar en voeg er de look, verse tomaten en kippenfond aan toe. • Laat goed sudderen en voeg er tomatenpuree aan toe. • Snij op het einde de gewassen spinazie in reepjes en roer rauw onder de warme saus, samen met de olijven en kappertjes. • Dresseer de ravioli in een diepbord en lepel er de saus over. Werk af met vers geraspte parmezaanse kaas en een takje basilicum. Weetjes • Dragon is bij een zoutloos dieet een aangenaam alternatief door de pittige, zure smaak. • Versnipper dragonblaadjes met een schaar om het aroma goed te verspreiden. • Let er bij het kopen op dat de venkel wit, stevig, mooi rond en zonder vlekken is. • Strijk de venkel in met citroen om de witte kleur te behouden. Venkel met citroen is bovendien ook heel lekker als aperitiefhapje.
Solo