Canneloni A la Sandy :-)

89 30 4 5
Aantal personen:
  • 500 Gram Gemengd gehakt
  • 1 Volledige Ajuin
  • 1 halve rode paprika
  • 15 Stuk Kerstomaatjes
  • 1 Blik Tomaten in stukjes met look (blik)
  • 1 potje Room (light uiteraard) :-)
  • 1 plantje Bassilicum
  • 1 pakje Gratin kaas naar wens(gruyere bv.)
  • 1 stuk Stokbrood,Ciabatta
  • 12 Rollen Canneloni (barelli)
  • 1/2 blokje rundboullion
  1. snij de ajuin in fijne blokjes en de paprika ook. stoof uw paprika al een beetje gaar apart.
  2. bak uw gehakt fijn op met uw solo en uw ajuin en voeg uiteindelijk ook de paprika toe.
  3. alles mooi gaar(licht gebakken is ok),laat dan beetje afkoelen.
  4. Saus,stoof lichtjes je kersentomaatjes die je reeds halveerde,voeg het blik tomaat toe en het half blokje rundboullion na 5 minuutjes zacht pruttelen voeg je een 20 tal blaadjes bassillicum toe in stukjes geknipt.
  5. Kruiden naar wens(mijn voorkeur gaat uit naar italiaanse mengeling)
  6. voeg de room toe !
  7. Vul uw canneloni's met de gehakt bereiding,gemakkelijkst met een dessertlepel.
  8. Neem een ovenschotel en strijk deze lichtjes in met uw baksolo.
  9. leg de canneloni's erin en overgiet volledig met uw tomatensausje(niet gierig zijn)
  10. hierover kaas strooien en hup uw oven in voor een half uurtje op een 200 a 220 graden.
  11. stukje stokbrood of ciabbatta erbij...heerlijk !!
Sandyvr