Cannelloni met spinazie

6 45 5 5
Aantal personen:
  • 2 dozen cannelloni
  • 1 kg spinazie (zonder room)
  • 500 gr Ricotta ( santa lucia )
  • 2 pakjes spekblokjes (gezout of gerookt )
  • 4 potjes room
  • 2 pakjes parmezaan
  • 1 pak serrano of prociutto
  • Peccorinokaas
  • 2 tomaten in schijfjes
  • basilicum
  • beetje lookpoeder
  • peper en zout
  • maizena
  1. Oven voorverwarmen op 200 °c
  2. Spinazie ontdooien.
  3. Eens ontddoit, de ricotta vermengen met spinazie.
  4. Spekblokjes bruin bakken en toevoegen bij de spinazie.
  5. Serrano of prociutto in skujes "plukken" en eveneens bij spinazie doen, mengen en kruiden met beetje basilicum en look.
  6. Room opwarmen, en parmezaan toevoegen, alsook wat kruiden met peper, zout en basilicum.
  7. Saus beetje indikken met maizena.
  8. Cannelloni niet te gaar koken met beetje zout en olijfolie.
  9. Afgieten en vullen met spinazie.
  10. Cannelloni schikken in een ovenschotel, roomsaus overgieten
  11. Garneren met beetje peccorrino en daar bovenop tomatenschijfjes schikken.
  12. In oven zetten tot de kaas goed gesmolten is en beetje goudbruin.
  13. smakelijk
RM