Cannelloni met spinazie, spekjes en mozzarella

1 40 0 5
Aantal personen:
  • 8 blaadje lasagneblaadje of cannelloni
  • 500 g spinazie
  • 150 g paprikareepjes
  • 200 g gehakt
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 110 g geraspte mozzarella
  • 600 ml (lauwe) melk
  • 60 g boter
  • 60 g bloem
  • 1 mespuntje paprikapoeder
  • peper & zout
  1. Voorbereiding: (15 min)
  2. - Kook de lasagneblaadjes / cannelloni voor in lichtgezouten water. (niet te gaar koken, anders scheuren ze makkelijk) Laat uitlekken en spoel met koud water. Laat drogen op een schone keukenhanddoek.
  3. - Bak ondertussen de spekblokjes zonder vetstof gedurende 2 à 3 min. in een grote pan. Voeg het gehakt toe en laat het geheel nog een 2 à 3 min. bakken. Meng daarna de paprikareepjes, spinazie en 50 g mozzarella met de spekblokjes en het gehakt. Kruid met peper en zout. Laat dit alles een 5 à 10 min. stoven. Regelmatig omroeren.
  4. Bereiding: (25 min)
  5. - De kaassaus: smelt de boter in een kookpan en voeg al roerend de bloem toe. Laat even bakken en voeg al roerend de lauwe melk toe tot je een gladde, smeuïge saus bekomt. Voeg 50 g mozzarella toe. Meng en kruid met peper en zout.
  6. - Vul de cannelloni of schep 2 à 3 eetl. spinazie-mengsel op elk lasagneblaadje. Rol op tot cannelloni.
  7. -Leg de cannelloni in een grote ovenschotel en giet er de kaassaus over. Strooi er de rest van de mozzarella over en kruid met paprika poeder. Laat gedurende 15 min. bakken in een voorverwarmde oven op 200°C. (Eventueel op het einde extra grillen)
karentjeg