Cannelloni met paddestoelen en ricotta

19 40 0 5
Aantal personen:
  • 24 vellen lasagne
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 500 g paddestoelen, grofgehakt
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 300-400 g ricotta
  • 50 g geraspte pecorino
  • 2-3 el fijngesneden peterselie
  • 100 g rauwe ham
  1. 1 - Kook de lasagnevellen volgens gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met zout beetgaar. Laat ze op een vochtige doek uitlekken.
  2. 2 - Vulling: verhit de olie met de boter en bak daarin de knoflook en paddestoelen +/- 10 min. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Roer de ricotta los met een vork, en roer de pecorino, nootmuskaat, peterselie en het paddestoelenmengsel erdoor.
  3. 3 - Verwarm de oven voor op 200°C. Leg op elk lasagnevel een plakje ham en een plakje kaas, schep er een volle eetlepel vulling op en rol het pastavel op.
  4. 4 - Schep een laagje bechamelsaus in de ovenschaal en leg hierop de cannelloni naast elkaar. Schenk de restvan de bechamelsaus erover.
  5. 5 - Meng de parmezaanse kaas met de slagroom en verdeel dit mengsel over de cannelloni. Bak de cannelloni 20-30 min in het midden van de oven.
Ellen T_3