Camping nasi goreng

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 400 gr gedroogd rijst
  • 300 gr varkensmignonette
  • 150 gr roze garnalen
  • 300 gr julienne groenten ( wortel, erwten, ..)
  • 1 st fijngesnipperde knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel zoete sojasaus
  • 100 gr sojascheuten
  • 1 eetlepel gehakte selder
  • 1/4 st geschild komkommer
  • 2 st eieren
  • 2 eetlepel maisolie
  • 200 gr rode - gele - groene paprika
  1. Kook de rijst gaar. Uitlekken en laten afkoelen
  2. Snij het vlees in een fijne reepjes en de komkommer in brunoise.
  3. Verhit olie in een wok en etuver (hard aanbakken) ui.
  4. Voeg het vlees toe en bak gaar. Voeg er daarna de groentjes bij en bak knapperig
  5. Looksnippers toevoegen
  6. Schep er rijst door deze groentjes en laat ze goed koken.
  7. Breek de eieren over en roer tot ze gestold zijn.
  8. Breng op smaak met beetje sambal en sojasaus.
  9. Werk af met garnalen, selder, komkommer en sojascheuten
  10. Zeer ideaal voor camping want deze gerecht bevat veel vitaminen!
lorretjeuhz
Meer inspiratie

IndischRijstBijgerechtZomer