Camembertsoep(écht lekker!!)

14 30 5 5
Aantal personen:
  • 1 grotedoos camenbert
  • 3 grote uien
  • 3 middelgrote aardappelen
  • 2 sneden wit brood zonder korst
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 klein flesje koffiemelk
  • 1 beetje peper en zout
  1. Stoof de ajuinen in boter/olijfolie
  2. Snij de Camembert in blokjes en roer deze -met korst eraan- door heet water (de camembert lost op, de korst niet echt). Giet dit in de kom bij de ajuinen
  3. Vul aan met water voor de gewenste hoeveelheid soep.
  4. Doe daar 2 kippebouillon-blokjes bij, de sneetjes wit-brood en de in kleine stukjes gesneden aardappel.
  5. Laten koken, en dan mixen. Proeven en bijkruiden met peper en/of zout.
  6. Tenslotte de koffiemelk of -room toevoegen.
  7. Afwerken met gesnipperde bieslook
hildeke3105