Camembertsoep met Duvel

21 60 4 5
Aantal personen:
  • 1 el boter
  • 300 gr aardappelen in blokjes gesneden
  • 300 gr fijngesnipperde uien
  • 300 gr courgettes in blokjes gesneden
  • 2 sneetjes verkruimelde grote witte boterhammen zonder korst
  • 33 cl Duvel
  • 2 halfrijpe Camemberts zorgvuldig ontdaan van de korst
  • 3 kippenbouillonblokjes
  • 1 groentenbouillonblokje
  • peper en zout
  • fijngesnipperde peterselie
  1. Los de 3 kippenbouillonblokjes en 1 groentenbouillonblokje op in 2 liter kokend water.
  2. Fruit de fijngesnipperde uien in een ruime pan tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de aardappelen en het brood toe en laat 4 minuten stevig stoven.
  4. Af en toe omroeren.
  5. Voeg de courgettes toe en laat nog enkele minuten stoven.
  6. Snij de camemberts in dobbelsteentjes en breng ze samen met 1 liter bouillon in de pan.
  7. Verhit tot hoge temperatuur. NIET laten koken.
  8. Voortdurend roeren.
  9. Laat de kaas volledig smelten en oplossen.
  10. Hou de soep een vijftal minuten heet, verhinder het aan de kook komen door de rest van de bouillon in de pan te gieten.
  11. Breng weer tot net aan het kookpunt en zet van het vuur af.
  12. Mix de soep grondig. Kruid bij met peper en zout.
  13. Voeg het flesje Duvel toe, roer goed door en zeef tenslotte de soep.
  14. Versier net voor het opdienen met fijngehakte peterselie.
Mawito