Calzone met lamsgehakt, indische kerrie, paprika en tomaat

348 45 Lage moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 2 pizzabodems
  • 300 g lamsgehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 6 tomaten
  • 2 rode uien
  • 1 aubergine
  • 100 g bereide Indische kerriesaus (deze vind je in bokaalvorm in de supermarkt je kan zelf je keuze maken tussen milde en pikantere versies)
  • Solo Liquide
  1. Laat het lamsgehakt bruin kleuren in een pan met een weinig Solo Vloeibaar.
  2. Schil de aubergine en snijd ze in kleine stukjes.
  3. Voeg de fi jngesneden paprika’s, aubergine en de uien toe en laat 1 minuut meegaren.
  4. Voeg de stukjes tomaat en de kerriesaus toe en laat sudderen tot het meeste vocht verdampt is. Neem de pan van het vuur, laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Schik de vulling op één helft van de pizzabodem en vouw de bodem dicht, druk de randen van de pizzabodem vast met de duim.
  6. Leg de calzones op een licht ingevette bakplaat en plaats ze in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende ongeveer 15 minuten. Laat ze even rusten en dien op.
  7. Bestrooi eventueel met wat vers gesneden koriander.
Solo
Meer inspiratie

IndischVleesVoorgerecht