Calamares met pikante tomatensaus en geroosterde trostomaatjes

77 40 4 5
Aantal personen:
  • 1 schoongemaakte inktvis
  • Solo Vloeibaar
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bakje trostomaten
  • 1 scheutje balsamico
  • versgemalen peper
  • grof zeezout
  • Voor de saus:
  • Solo Vloeibaar
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 3 ansjovisjes (blik)
  • 1 stukje chorizo (+/- 4 cm)
  • 1 scheutje rode wijn
  • 1 blik vers gepelde tomaten (800g)
  • 1 scheutje balsamico of rode wijnazijn
  • verse bladpeterselie
  1. Verhit de oven voor op 200°C.
  2. Verdeel de trostomaatjes over een ingevet bakblik, besprenkel met balsamico en rooster ze ongeveer 20 minuten.
  3. Schil en snipper het teentje knoflook fijn en meng het met 2 eetlepels Solo. Laat hierin de inktvis even marineren en kruid af met peper en grof zeezout.
  4. Snijd de chorizo in kleine blokjes. Schil en snipper de knoflook en ui en laat ze in een antikleefpan aanstoven met een eetlepel Solo. Doe er de ansjovis, de chorizo en de tomaten uit blik bij en laat even verder stoven.
  5. Maak een papilotte van aluminiumfolie, voeg de saus toe en doe er de balsamico of wijnazijn bij. Hak de bladpeterselie grof en voeg bij. Vouw de papilotte dicht en zet op de barbecue.
  6. Klem de inktvis tussen een grillrooster en laat hem garen (5-8 minuten, de gaartijd is afhankelijk van de dikte van de inktvis).
  7. Verdeel de gegaarde inktvis in 4 porties en serveer hem met de pikante tomatensaus en de geroosterde trostomaatjes.
Solo