Video afspelen

Cakepops

139 95 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • Basiscake:
  • 250 g eieren
  • 250 g bloem
  • 250 g kristalsuiker
  • 250 g Solo
  • 16 g bakpoeder (1 zakje)
  • 1 snuifje zout
  • Cakepopmengsel en afwerking:
  • 200 g malse Solo
  • 200 g bloemsuiker (poedersuiker)
  • 175 g witte chocolade
  • 175 g donkere of melkchocolade
  • decoratie voor gebak (naar keuze):
  • bv. geraspte kokosnoot, suikerparels, gehakte nootjes, rolfondant…
  • Extra nodig:
  • handmixer (of keukenmachine)
  • zeef
  • bakblik voor cake
  • 1 vel bakpapier
  • keukenpapier of een borsteltje
  • 30 dikke satéstokjes
  • 1 of meerdere bokalen met suiker om de pops te presenteren
  1. Neem de Solo tijdig uit de koelkast, zodat de margarine wat zachter wordt.
  2. Doe de Solo in een ruime mengkom.
  3. Weeg de juiste hoeveelheid suiker en voeg die toe aan de malse Solo.
  4. Klop de suiker en de Solo tot een gladde crème. Gebruik een handmixer of de keukenmachine.
  5. Breek de eieren en weeg tot je de juiste hoeveelheid hebt. Klop de eieren in delen door het mengsel van Solo en suiker.
  6. Weeg de juiste hoeveelheid bloem.
  7. Zeef de bloem in delen bij het cakebeslag. Meng het beslag tussendoor.
  8. Voeg ook het bakpoeder toe en een snuifje zout. Meng alles een laatste keer.
  9. Verwarm de oven voor tot 180°C.
  10. Smeer de binnenzijde van het bakblik in met een dun laagje Solo. Leg er vervolgens een vel bakpapier in. Druk het papier tegen de wanden van het bakblik.
  11. Stort het beslag in het bakblik en strijk het oppervlak glad.
  12. Bak de cake gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C. Hou de oven tijdens het eerste half uur gesloten. Dan krijgt de cake geen kans om in te zakken.
  13. Als de baktijd verstreken is prik je met een satéstok of breinaald in de cake. Als er geen beslag aan het stokje blijft kleven, dan is het gebak gaar.
  14. Laat de cake afkoelen en haal hem uit de vorm.
  15. Snij de donkerste korstjes van de afgekoelde cake. Snij het gebak in twee gelijke stukken en wrijf ze tegen elkaar aan boven het mengsel van Solo en bloemsuiker. Verkruimel de cake.
  16. Spoel je handen schoon en kneed alles tot een stevig egaal mengsel.
  17. Rol het mengsel tot balletjes van 3 tot 4 cm diameter. Plaats de schaal met cakepopballetjes in de koelkast en laat ze een uurtje opstijven.
  18. Smelt de witte en de donkere (of melk-)chocolade ‘au bain-marie’. Breng hiervoor twee potten met water aan de kook. Breek de chocolade in stukken in aparte schaaltjes en dompel deze in het hete water. Laat de chocolade rustig smelten. Roer af en toe even.
  19. Dompel één zijde van elke dikke satéstok in gesmolten chocolade en prik er vervolgens een cakeballetje op. De chocolade zal opstijven en het balletje fixeren op het stokje.
  20. Lepel gesmolten chocolade over elke cakepop. Laat de overtollige chocolade weglekken.
  21. Versier elke cakepop naar keuze met het beschikbare decoratiemateriaal. Laat je fantasie maar gaan. Versier de pop wanneer het chocoladelaagje nog niet is opgesteven. Zo kleeft de decoratie moeiteloos aan de balletjes.
  22. Vul een bokaal met suiker en presenteer daarin een heel boeket van feestelijke cakepops. Smakelijk!
Solo