663 65 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 250 g eieren
  • 250 g bloem
  • 250 g kristalsuiker
  • 250 g Solo
  • 16 g bakpoeder (1 zakje)
  • 1 snuifje zout
  • Extra nodig:
  • handmixer (of keukenmachine)
  • zeef
  • bakblik voor cake
  • 1 vel bakpapier
  • keukenpapier of een borsteltje
  1. Neem de Solo tijdig uit de koelkast, zodat de margarine wat zachter wordt.
  2. Doe de malse Solo in een ruime mengkom.
  3. Weeg de juiste hoeveelheid suiker en voeg die toe aan de Solo.
  4. Klop de suiker en de Solo tot een gladde crème. Gebruik een handmixer of de keukenmachine.
  5. Breek de eieren en weeg tot je de juiste hoeveelheid hebt. Klop de eieren in delen door het mengsel van Solo en suiker.
  6. Weeg de juiste hoeveelheid bloem.
  7. Zeef de bloem in delen bij het cakebeslag. Meng het beslag tussendoor.
  8. Voeg ook het bakpoeder toe en een snuifje zout. Meng alles een laatste keer.
  9. Verwarm de oven voor tot 180°C.
  10. Smeer de binnenzijde van het bakblik in met een dun laagje Solo. Leg er vervolgens een vel bakpapier in. Druk het papier tegen de wanden van het bakblik.
  11. Stort het beslag in het bakblik en strijk het oppervlak glad.
  12. Bak de cake gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C. Hou de oven tijdens het eerste half uur gesloten. Dan krijgt de cake geen kans om in te zakken.
  13. Als de baktijd verstreken is prik je met een satéstok of breinaald in de cake. Als er geen beslag aan het stokje blijft kleven, dan is het gebak gaar.
  14. Laat de cake afkoelen en haal hem uit de vorm. Smakelijk!
Solo