Cake met ricotta en limoen

1896 85 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 3 eieren
  • 250 g ricotta
  • 120 g suiker
  • 200 g amandel poeder
  • 40 g maïzena
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel Solo Light Vloeibaar
  • 2 eetlepels amandelschilfers
  1. Warm de oven voor op180°
  2. Klop de eieren met de suiker tot een lichte bereiding.
  3. Meng dit vervolgens met het amandelpoeder, de ricotta , de maïzena, het sap en de geraspte groene schil van de limoen en de Solo Light vloeibaar tot een gladde deeg.
  4. Giet de bereiding in een ingevette en met bloem bestrooide vorm.
  5. Verdeel er de amandelschilfers over en laat 50 à 60 minuten op 180°C bakken .
  6. Dek met aluminiumfolie af als de taart te veel kleurt.
  7. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerecht