Cake met peren, olijfolie en kaneel

8 60 4 5
Aantal personen:
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 1,5 theelepel kaneelpoeder
  • 3 eieren
  • 350 g riet- of kandijsuiker
  • 15 cl olijfolie (of een andere plantaardige olie)
  • 1 soeplepel citroensap
  • 4 middelgrote peren
  • 1 zakje vanille-extract
  1. De oven voorverwarmen op 175°. Een ronde cakevorm van 20 cm diameter of twee rechthoekige cakevormen invetten en met bloem bestrooien.
  2. De bloem en de kaneel mengen. Dit mengsel opzij zetten.
  3. In een grote kom en met de mixer, lage snelheid, de eieren kloppen tot een schuimig mengsel, langzaam de suiker toevoegen en goed mengen.
  4. Geleidelijk de olie toevoegen en opnieuw goed mengen. De vanille en het citroensap toevoegen. Met een spatel het bloemmengsel met kleine beetjes erbij doen.
  5. Tenslotte peren in stukjes gesneden toevoegen.
  6. Het deeg in de bakvorm gieten en 50 à 60 minuten laten bakken (controleren met een satéprikker). De vorm uit de oven nemen en de cake ruim laten afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en op een rooster legt.
  7. Smmmmullen!
  8. Tip: Ben je niet zo zot van peren? Deze heerlijke cake kan je ook met appelen en walnoten maken. Vervang de peren en voeg één kopje gehakte walnoten aan het mengsel toe.
Fosieke