Cake met pecannoten, bourbon en siroop topping

3 80 0 5
Aantal personen:
  • 375 gram zelfrijzende bloem
  • 225 gram Solo
  • 250 gram bruine suiker
  • 150 gram suiker
  • 4 eieren
  • 2 el bourbon
  • 240 ml melk
  • 250 gram pecannoten (grof gehakt)
  • vanille essence
  • 150 gram roomkaas
  • 5 el kandijsiroop
  • 4 à 5 el melk (voor topping)
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een bakvorm in met wat Solo.
  2. Doe de Solo, de bruine suiker en gewone suiker in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) en klop mooi luchtig.
  3. Voeg een voor een de eieren toe en meng steeds opnieuw. Voeg hier ook de vanille en bourbon aan toe en meng.
  4. Voeg in porties de bloem en de melk toe. Meng tot een mooi glad deeg en doe op het laatste de grof gehakte noten erbij.
  5. Schep het deeg in de bakvorm en bak ongeveer 50 à 60 minuten in de oven. Check met een satéprikker of de binnenkant gaar is. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.
  6. Maak de topping: meng de roomkaas met de kandijsiroop en melk. Voeg eventueel nog wat extra melk toe om de topping iets vloeibaarder te maken.
  7. Schep de topping bovenop de afgekoelde cake.
Elien's Cuisine