cake met gekonfijt fruit

10 120 3 5
Aantal personen:
  • 250 gram zelfrijzende bloem
  • 160 gram suiker
  • 160 gram boter (solo)
  • 100 gram gekonfijt fruit
  • 4 eieren
  • 2 soeplepels rum
  • poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 koffielepel bakpoeder
  1. laat het gekonfijt fruit weken in de rum gedurende een kleine 10 minuten. meng de boter en de suiker en roer stevig op voeg er de vanillesuiker bij en daarna een voor een de eieren. daarna de gezeefde bloem er bij doen en een koffielepel bakpoeder bij dit mengsel het gekonfijt fruit bijdoen en indien gewenst het vocht van de rum waar je het fruit in heb geweekt. een tulband vorm invetten en bebloemen en het mengsel hier indoen. een uurtje laten bakken in de oven op 60°. 10 minuten laten rusten en uit de vorm doen opdienen gestrooid met bloemsuiker en versieren naar gelang het seizoen ...smakelijk
patriciavs